Vesti

Bottas priznao da je bilo teško odlučiti se između Alfa Romea i Williamsa

Mercedes AMG F1/LAT Images

Finac će svoju karijeru nastaviti u timu iz Hinvila.

Prošlog meseca na trci u Abu Dabiju Valtteri Bottas je završio svoju petogodišnju saradnju sa Mercedesom sa kojim je u tom periodu zabeležio deset pobeda. Na njegovo mesto doćiće mladi George Russell dok je Finac zaključio ugovor sa Alfa Romeom. U razgovoru sa zvanični podkast Formule 1 “Beyond the Grid” Bottas je upitan da li je imao opcije da ostane u familiji nemačkog proizvođača tako što će voziti za Williams u kome je boravio od 2013. do 2016. godine.

“Da, postojala je opcija.” kazao je Bottas. “Za mene to je bila realnost u vidu neke dugoročne saradnje, bez mnogo opcija a to nudili upravo Williams i Alfa Romeo.”

Frederic Vasseur je uspeo da ubedi Finca da ipak stavi paraf na višegodišnji ugovor sa njegovim timom, pa će tako sada voziti bolide na Ferrarijev pogon.

“Pokušao sam da dobijem što više informacija sa obe strane a ujedno i da pratim svoj osećaj” kazao je Bottas navodeći da ovo nije bila laka odluka.” Na kraju sam odluku doneo na osnovu tih informacija koje sam imao. Nije bilo lako. Sada osećam da je Williams u usponu. Mislim da imaju dobru budućnost. Ipak, osećam da je Alfa Romeo prava stvar za mene. Sa druge strane biće lepa promena da ne vozim neki bolid sa Mercedesovim motorom.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar