Vesti

Lawrence Stroll otkrio zbog čega je kupio Force Indiju

Aston Martin Media Centre

Ovaj Kanađanin rešio je da na ozbiljan način uđe u Formulu 1.

Lawrence Stroll rešio je kupi posrnuli tim Force Indije pa mu je tako promenio ime u Racing Point. Ovaj naziv je postava iz Silverstona nosila sve do kraja 2019. a od prošle sezone potprimila je boje i naziv od Aston Martina koji je ranije pripao u vlasništvu ovog Kanađanina. Pre ovog poteza Stroll je puno vremena provodio sa tadašnjim prvim čovekom Liberty Medije Chase Careyem, posle čega je uvedeno i pravilo o ograničenju budžeta.

Ipak, po njegovim rečima njemu nikada nije bila namera da kupi tim koji je zaglavio za začelje grida, ali ipak Force Indija je bila odlična prilika jer se ova postava dobro snalazila sa ograničenim budžetom iz kojeg je uvek znao da izvuče najbolje perfrmanse na stazi. Pored toga činjenica da su tada dva puta za redom šampionat završavali kao četvoroplasirani.

Force Indija je u tim danima imala budžet od 90 miliona funti i zapošljavala je oko 400 radnika, dok je sa druge strane vodeći Mercedes trošio oko 332 milina funti ali je na svom platnom spisku imo 900 zaposlenih.

“Oni su uvek uradili više sa mnogo manje ljudi nego ostali timovi, pa je to bila neverovatna prilika da se sagradi jaka fondacija. Nismo krenuli od nule.” objasnio je Lawrence Stroll.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar