Trke i testiranja

Bottas diktirao tempo na prvom treningu u Sočiju

Valtteri Bottas na prvom treningu za VN Rusije 2021.

Finac i Mercedes su bili najbrži na početku trkačkog vikenda u Rusiji.

Trening je vožen po odličnom vremenu i pored nepovoljnih prognoza koje smo imali pre početka vikenda. Na stazu je prvi izašao Leclerc, koji je odmah želeo da počne da prikuplja podatke o novom Ferarijevom motoru. S obzirom da ga u nedelju čeka kazna, on je odmah koristio meke gume, pa je tokom prvih petnaestak minuta držao najbolje vreme od 1m36.708s.

Njemu su potom odgovorili vozači Mercedesa. Botas je preuzeo prvo mesto 1m36.412, dok je Hamilton ostao dve desetine iza.

Potom je na stazu po prvi put izašao i Verstappen, isto kao i Leclerc na mekim gumama i u nekoliko pokušaja spustio vreme do 1m35.616s.

Sredinom sesije su na meke gume prešli i vozači Mercedesa. Botas je vozio ubedljivo najbrže i njegovo vreme od 1m34.427s je bilo dve desetine bolje od Hamiltonovog pokušaja.

Potom je Leclerc na novom setu mekih guma skočio na treće mesto, šest desetinki iza lidera, a u tim trenucima su polako i ostali počeli da troše najmekšu komponentu.

Razlike su u tim trenucima bile prilično velike iza Bottasa, Hamiltona i Leclerca, a najinteresantniji je bio poredak od petog do sedmog mesta gde su Vettela, Gaslyja i Sainza razdvajale tri stotinke.

Na stazi se još jednom napravila gužva u samom finišu sesije kada su svi testirali trkački tempo. Uglavnom su korišćene meke gume, a vremena su se kretala između 1m38s i 1m40s u tim uslovima.

Do kraja naravno nije bilo nikakvih pomeranja pa je Botas ostao najbrži ispred Hamiltona, Verstappena i Leclerca. Posle njih su svi imali zaostatak veći od sekunde, a u prvih deset su završili još Vettel, Gasly, Sainz, Norris, Perez i Alonso.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply