Vesti

Ferrari će po etapama otključavati performanse novog motora

Italijanski tim je novi motor doneo mnogo ranije nego što se očekivalo.

Pričalo se da će novi motor možda biti spreman za Tursku, ali je Ferrari požurio i doneo ga već u Rusiji. Novi motor predstavlja razvojni korak i test određenih komponenti koje će biti u upotrebi na jedinici za 2022. Ipak, je ranijim donošenjem novog motora u situaciji da ne želi da odmah otključava pune performanse zbog pouzdanosti.

Poseban problem predstavlja mešavina novih komponenti sa starim, pa je zato Ferrari malo izmenio svoj program.

„Novi hibridni deo još uvek nije postigao željeni nivo u pogledu pouzdanosti na testovima u fabrici. Radimo na tome praktično 24 sata dnevno. Pored toga smo morali da nove komponente kombinujemo sa nekim starim i to svakako nije pomoglo. Zato smo odlučili da budemo oprezni u prvih par trka“, izjavio je šef tima Mattia Binotto.

Ferrari u trenutnoj konfiguraciji ima oko 8ks više nego ranije što je polovina od onoga što se očekuje kada motor bude radio maksimalnom snagom. Očekuje se da će Ferrari u nekoliko etapa do kraja sezone otključavati performanse izmenama u mapiranju motora, ali to će se dogoditi tek bude zaključeno da  je jedinica potpuno pouzdana.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Comment

Leave a Reply