Balkanska F1 eSports trka na nivou prave

Juče se vozila druga runda Balkan F1 eSports lige, a kvalitet nije ni malo zaostajao za najuzbudljivijim trkama u skorijoj istoriji Formule 1.

Kvalifikacije su vožene u suvim, ali oblačnim uslovima. matija_24 u Ferrariju je dosta dugo držao prvo mesto, ali je onda Sestric u Racing Pointu tri minuta pred kraj došao na čelo i tu poziciju više nije ispuštao. Do kraja sesije se između njih dvojice ugurao lOgika u AlphaTauriju, dok su RRE_Dimitrije u McLarenu i Peki BMW u Alfa Romeu kompletirali prvih pet, koji su bili u tri desetinke.

Potom se prešlo na trku, a takmičare je iznenadio jak pljusak, koji je trajao sve vreme.

Sestric je uspešno sačuvao poziciju na startu i poveo trku ispred lOgike, Dimitrija, Matije i Robbie Vana.

Dimitrije je nastavio svoj napredak nakon starta, pa je u trećem krugu poveo, nakon obilaženja Sestrica na zadnjem pravcu.

U prvoj polovini trke je viđeno dosta duela, pre svega u sredini poretka, a virtualno vozilo bezbednosti sredinom trke je otvorilo priliku mnogima da promene gume. Prošlonedeljni pobednik Robbie Van bio međutm retkim koji je ostao na stazi, pa je zbog toga na kratko poveo trku.

Poredak se vratio u normalu par krugova kasnije nakon što je Robbie Van otišao na promenu guma, a Dimitrije i lOgika su zahvaljujući dobroj reakciji tokom virtualnog vozila bezbednosti ubedljivo vodili ispred Sestrica, koji je ranije od svih bio u boksu zbog oštećenja bolida.

Dimitrije je međutim u 20. krugu napravio grešku na glavnom pravcu, lOgika je prošao na prvo mesto, nakon čega je vozio konstantno i do kraja više svoju poziciju nije ispuštao.

Pred kraj trke su viđena i dva perioda pod vozilom bezbednosti, što su svi iskoristili da pređu na gume za promenjive uslove. Po povratku na stazu, na treću poziciju je izbio AlienzZ ispred Undertakera i DarMaara, i rizikovao je pošto je do kraja trke vozio na starijim gumama, a imao je i kaznu od tri sekunde.

lOgika je u AlphaTauriju mirno priveo trku kraju ispred Dimitrija u McLarenu i Undertaker-a u Red Bullu, koji je nasledio treće mesto od AlienzZ-a u drugom AlphaTauriju. AlienzZ-a su tri sekunde kazne koštale samo jednog mesta, pa je završio kao četvrti, dok su u bodovima još završili DarMaar u Mercedesu, matija_24 u Ferrariju, hd_storm u Renaultu, Robbie Van u McLarenu, Sestric u Racing Pointu i hbalent u Ferrariju.

Kišni uslovi su definitivno začinili akciju na stazi. Trka je bila zanimljivija i od mnogih koje se danas voze u Formuli 1 i pozivamo vas da pogledate reprizu trke i ispratite nastavak sezone u balkan F1 eSports ligi.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar