Tračevi i spekulacije

Pljušte razne informacije, AMuS: Honda u dilemi, želi povratak u F1?

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Prema rečima Michaela Schmidta japanski proizvođač bi možda želeo nazad.

Već par dana se priča kako još jedan tim ili proizvođač želi da uđe u šampionat, ali prema najnovijim navodima Auto Motor und Sporta o novom imenu samo zna Stefano Domenicali i njegovi saradnici. Prema rečima španskih izvora u pitanju je britanski Hitech tim dok sada ovaj nemački list spominje da bi Honda mogla da se vrati.

Jasno je da Red Bull već koristi agregat koji je pravljen u Sakuri, što bi logično navelo da bi opet moglo da dođe do veće saradnje između ove sve strane ali možda ovde postoji jedan problem. Kako se dalje piše Schmidt, izgleda da su Red Bull i Porsche već dogovorili partenrstvo koja treba da bude ozvaničeno na VN Austrije što pravi problem za eventualni Hondin povratak. Zbog toga japanski proizvođač možda će imati opciju da ponovo krene u rad sa AlphaTaurijem, kao što se to desilo na početku ere sa kompanijom Red Bull.


Hitech takođe želi da se nađe na F1 gridu?

Auto Moto und Sport piše da još jedan tim želi da se nađe na gridu.

Ažurirano 22.06.2022. u 19.55h

Kako pojedini mediji prenose izgleda da se radi o Hitech timu. Njihovo sedište nalazi se u Silverstonu i trenutno se takmiče u Formuli 2, Formuli 3, britanskoj F4 kao i još u nekoliko drugih šampionata. Njihov plan je da se oni na gridu nađu tek 2025. ali izgleda da pored F1 programa žele da rade i u WEC šampionatu u Hiperkar klasi. Iz više izvora se navodi da su oni već uposlili pojedine ljude koji su već bili članovi nekoliko F1 timova kao i da imaju u planu da za početak koriste Mercedesov stari vazdušni tunel.


Ranije …

AMuS: Još jedan proizvođač želi da uđe u F1

Ime ovog kandidata za sada se strogo drži u tajnosti.

Prema pisanju Michaela Schmidta, novinara Auto Motor und Sporta, prema informacijama koje kruže u padoku izgleda da postoji još jedan kandidat osim ovih za koje se već zna sa istom namerom da se priključi Formuli 1. Prema rečima ovog nemačkog novinara, koji prisustvuje svakoj trci, za sada niko nema informaciju o kom proizvođaču se radi ali da će prvi čovek šampionata Stefano Domenicali o ovome više reči dati posle letnje pauze.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

2 Komentara

Ostavi komentar