AMuS: Honda napušta Formulu 1 jer zna da neće moći da sustigne Mercedes

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Honda je šokirala sve kada je objavila da će napustiti šampionat na kraju 2021.

Sve do sada kružile su razne priče o tome da bi japanski proizvođač mogao da napusti šampionat, ali nekako svi u padoku očekivali su drugačiji ishod. Nemački list Auto,Motor und Sport dao je svoju analizu zbog čega se Honda odlučila na ovakav potez.

Prema navodima ovog nemačkog lista Honda sada želi da bude neutralna na tržištu u budućnosti, pa se tako japanski hibridni motor ne uklapa u njhovu ambiciju. Vreme je pokazalo da Hodni ovo nije prvi put da uradi ovako nešto, posebno kada kompaniji ne ide najbolje na tržištu. To znači da Honda sada ima manje novca nego inače, odnosno manje novca za sport.
Takođe, jedan od razloga mogao bi da bude i velika dominacija Mercedesa.

Honda svakako želi da bude najbolja, ali Japanci znaju da do trona ne mogu da dođu bez dodatne količine novca. Sa novim pravilima i ograničenju budžeta, njima bi bilo potrebno još dosta vremena kako bi se izjednačili sa nemačkim proizvođačem. Trenutno po nekim procenama, Honda sada zaostaje oko 30 konjskih snaga za Mercedesom.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *