Tračevi i spekulacije

Američka investitorska grupa zainteresovana da preuzme jedan F1 tim

Kevin Magnussen (DEN) Haas VF-20. Formula One Testing, Day 1, Wednesday 19th February 2020. Barcelona, Spain.

Pojavili su se navodi da bi neki od timova mogao da promeni vlasnika.

Prošle nedelje grupa poznata kao Sportstek Acquisition Corporation izašla je u javnost sa namerama o nekim novim projketima. Ova kompanija je poznata o ulaganjima u sportskim klubovima. Do sada su ulagali u raznim sportovima a tako imaju i specijalu vezu sa Formulom 1.

Jedan od osnivača grupe je i Tavo Hellmund koji je u većoj meri zaslužan za izgradnju staze u Ostinu. On je ipak bio i zainteresovan za kupovimu Manor F1 tima kada se on nalazio u problemimam 2015. godine.

Kako piše Autoweek interesovanje za Formulom 1 još uvek postoji a Hellmund bi takođe radio sa istim ljudima koji su takođe bili umešani u eventualno preuzimanje Manora zajedno sa Michaelom Andrettijem.

“Od kada je završio sa trkanjem, Michael je dokazao da je odličan šef i vlasnik tima. Formula 1 bi takođe bila smo bolja sa njim.” kazao je Hellmund.

Kao mogući timovi za preuzimanje spominju se AlphaTuari i Sauber Alfa Romeo.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavi komentar