Mercedes veruje da je Red Bull dosta jači ove sezone

Mercedes F1 Centre/LAT Images

Dolaskom Sergia Pereza tim iz Milton Kinsa je značajno dobio na kvalitetu.

U protekle dve sezone Red Bull nije imao dovoljno dobrog vozača koji bi mogao da parira Maxu Verstappenu kako bi na pravi način izazvali Mercedes, ali to bi trebalo da se promeni već ove godine jer je u Milton Kins stigao Sergio Perez.

“Ako pogledate sve timove koje se takmiče protiv nas, naravno da je u samom vrhu Red Bull. Oni su naš najveći rival. Verstappen je veoma dobar vozač a sada su značajno jači dolaskom Sergia Pereza.” kazao je Mike Elliott direktor tehnologije Merecdesa za špansku Marcu. “Perez će upisati poene kada Verstappen to ne bude činio i dati dodatnu podršku u borbi za titulu konstruktora.”

Elliott je u timu još od 2012. godine i tačno zna šta je Niki Lauda uradio kako bi promenio psihologiju rada Mercedesa:

“Ima jedna čuvena Nikijeva rečenica koju se rado sećamo: Ne možete da naučite sve samo od pobeda, naučićete dosta i kada izgubite. Reakcija kada izgubio je puno veća od one kada pobedimo.”

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar