Vesti

Alpina potvrdila da će Oscar Piastri zameniti Alonsa 2023.

Francuski tim je danas potvrdio da je mladi Australijanac postati timski kolega Estebana Ocona nakon što je Alonso odlučio da pređe u Aston Martin.

Piastri je već nekoliko godina veoma bitan u funkcionisanju Alpininog F1 tima. On je došao nakon što je 2019. osvojio Renault Eurocup šampionat.

Oscar Piastri
Oscar Piastri u Renault Eurocup šampionatu 2019.

Uz podršku Renaultove akademije mladih vozača je pobedio u šampionatu Formule 3 20202., dok je prošle godine bio najbolji u Formuli 2 i tako vezao tri uzastopne titule u tri različite kategorije.

Pored toga, on je tek treći vozač kojem je pošlo za rukom da godinu za godinom osvoji titule u Formuli 3 i Formuli 2. To je ranije uspelo samo Georgeu Russellu i Charlesu Leclercu.

Fernando Alonso, Oscar Piastri i Esteban Ocon
Fernando Alonso, Oscar Piastri i Esteban Ocon

U svom putu ka Formuli 1 je prvo promovisan u rezervnog vozača Alpine na početku ove godine i od tada je u potpunosti uključen u dešavanja unutar tima. Pored toga je imao i dosta treninga pošto je više puta testira prošlogodišnji bolid A521, a vredno je radio i u simulatoru.

Oscar Piastri
Oscar Piastri u Formuli 2 na vikendu za VN Velike Britanije 2021.

„Oscar je veliki i redak talent. Ponosni smo što smo ga podržavali na teškom putu tokom juniorskih dana. Tokom prethodnih godina smo mogli da pratimo njegov razvoj i sazrevanje u vozača koji je spreman da napravi sledeći veliki korak. Uloga rezervnog vozača mu je omogućila da ima pun pristup svim dešavanjima unutar tima tokom trkačkih vikenda, a testiranja na stazi i u fabrici su pokazala da je spreman i da poseduje brzinu da bude timski kolega Estebana Ocona. Verujemo da nam njih dvojica pružiti stabilnost koja nam je neophodna ako želimo da ostvarimo svoje dugoročne planove koji podrazumevaju borbu za titule“, izjavio je šef tima Otmar Szafnauer.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar