Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

400 miliona dolara u deonicama ostavljeno za F1 timove

Liberty Media je ostavio mogućnost F1 timovima da kupe deonice sporta nakon kompletnog preuzimanja od CVC-a.

Dogovor o kupovini 100% deonica Delta Topco – glavnog deoničara Formula 1 Grupe je u toku još od septembra meseca. Liberty je dobio dozvolu od FIA za kupovinu deonica u sredu, 18. januara 2017. i time će postati najveći deoničar u F1. Nakon toga, Liberty želi da i timovi sami investiraju u sport.

“Mislim da je od izuzetne važnosi da se timovima da šansa da invesiraju u F1. Mi želimo da ra radimo sa timovima na povećanju popularnosti ovof sporta i unapređenju F1 biznisa,” kaže Greg Maffei predsednik Libertya.

“Nekoliko timova je već izrazilo zainteresovanost za ulaganje i mi smo već počeli produktivne pregovore da bi sport postao više konkurantan i još uzbudljiviji.”

Ova objava prati i sastanak Strateške Grupe i Svestkog Motosport Veća ranije ove nedelje, gde je Liberty predstavio neke od svojih planova za F1 nakon kompletnog preuzimanja sporta. A to se očekuje krajem ovog meseca. Ukoliko se ne dogodi da timovi u roku od 6 meseci nakon preuzimanja sporta ne otkupe ove deonice, Liberty će ih povući sa tržišta.

(Diskusija)

Leave a Reply