Tračevi i špekulacije

Zhoua povezuju sa Williamsom?

Guanyu Zhou

Alipne se navodno raspituje da li bi njihov mladi vozač mogao da dobije mesto sledeće sezone u ekipi Williams.

Francuski tim inače traži ekipu na gridu koju bi mogla da snabdeva svojim motorima, a sada neki izvori javljaju da je bilo pregovora sa Williamsom oko pozajmice Guanyu Zhoua britanskom timu sledeće sezone.

Alonso i Ocon imaju ugovore sa Alpinom, što znači da postoji mogućnost da izgube svoje mlade vozače Zhoua, Piastria i Lundgaarda u slučaju da ne mogu da im pronađu angažman.

Williams se polako sprema za verovatan gubitak Georgea Russella, a kao moguće zamene se već pominju Hulkenberg, Kvyat i Bottas.

Direktor Alpinine Akademije mladih vozača Mia Sharizman kaže da je plan njegovog tima uvek bio da pronađe partnerski tim u Formuli 1.

Guanyu Zhou
Guanyu Zhou, Red Bull Ring 2021.

„Za nas je plan ostao ne promenjen. Tražimo partnera u Formuli 1. Konstantno gledamo da li bi mogao da se pojavi neki novi tim, ili da li bi mogli da snabdevamo neki postojeći. Naša rola je da pripremimo mlade vozače da budu potpuno spremni kada budu promovisani u Formulu 1. Kod nas je nažalost taj proces duži za razliku od Ferrarija, Red Bulla i Mercedesa. McLaren je u sličnoj situaciji. Oni imaju svoj program mladih vozača, ali nemaju partnerski tim u koji bi mogli da ih pošalju. Ipak, sigurni smo da ćemo im na kraju pronaći mesto bez obzira da li će to biti sa nekim drugim timom“, izjavio je Sharizman.

Glavni problem je u tome što šampion Formule 2 gubi pravo da se ponovo takmiči u toj seriji i to predstavlja problem za Zhoua ili nekog od drugih juniora Alpine u slučaju da osvoje titulu.

Još jedna otežavajuća okolnost je što se Formula 2 šampionat završava u decembru, a tada će sva mesta u Formuli 1 za 2022. najverovatnije biti popunjena.

Zhou i Piastri trenutno zauzimaju prve dve pozicije u Formuli 2, a kineski vozač je već vozio za Alpinu na prvom treningu u Austriji i zaradio je pohvale od Fernanda Alonsa.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar