Vesti

Ferrari ne odbacuje predloge Porschea i Audija

Iz Italijanskog tima poručuju da su spremni da razmotre V4 motor sa pogonom na sva četiri točka.

Odmah nakon sastanka proizvođača u Austriji na kom se diskutovalo o F1 motorima od 2025/2026 nije isplivalo previše detalja, ali su poslednjih dana pojavljuje sve više informacija o predlozima koje su pre svih izneli Porsche i Audi.

Tako se razgovaralo o mogućem uvođenju pogona na sva četiri točka, ali i o prelasku na motore sa samo četiri cilindra.

„To je jedno od rešenja koje bi smo bili spremni da razmotrimo“, izjavio je šef ekipe Ferrari Mattia Binotto, što sugeriše da je Ferrari znatno otvoreniji prema promenama od ostalih proizvođača na gridu.

„Ono što ne smemo da zaboravimo je da motori moraju da budu ekološki i održivi“, dodao je on u intervjuu za Corriere dello Sport.

On je rekao da će Formula 1 morati da pronađe kompromis između želja postojećih proizvođača i želja onih koji žele da uđu u Formulu 1.

„Kompromisno rešenje mora da balansira između etičkih aspekata, inovacije i troškova. Mi smo jasno izneli svoju poziciju. Ako se širom sveta glavni fokus bude stavljao na električni pogon, onda će hibridna tehnologija ostati norma za nas“, rekao je Binotto.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply