Trke i testiranja

Wolff: Spremićemo našu “ljutu“ opremu za Saudijsku Arabiju

Hamilton je se novom pobedom dodatno približio Verstappenu u šampionatu, a Mercedes je ponovo delovao moćno.

Šef Nemačkog tima Toto Wolff je samouveren pred poslednje dve trke koje će se voziti u Saudijskoj Arabiji i Abu Dabiju.

Nova staza na ulicama Džede je veoma brza i Wolff najavljuje da će Hamilton na njoj koristiti motor iz Brazila, ali možda i istu specifikaciju zadnjeg krila sa te trke.

„Staza u Saudijskoj Arabiji bi trebalo da nam odgovara. Ali već milion puta smo ove sezone smo videli da stvari brzo mogu da se okrenu. Tamo ima dugih pravaca, a mi ćemo spremiti našu ljutu opremu, koju danas nismo koristili. Nadam se da će se i Valtteri umešati u borbu, ali ovo će se definitivno rešavati u Abu Dabiju“, izjavio je Wolff u intervjuu za Sky Sports.

Ipak, trka u Kataru nije bila dobra za mercedes u pogledu šampionata konstruktora pošto im se Red Bull primakao nakon Bottasovog odustajanja.

„Slatko-kiseli ukus. Oba šampionata su važna. Lewis je bio sjajan i pobedio je. Dobra vest je da je bolid delovao zaista brzo. Kontrolisao je situaciju i mislim da to nagoveštava šta bi mogli da gledamo na poslednje dve trke.“

„Bottasu je guma pukla iznenada i pokušali smo da rekonstruišemo celu situaciju. Nije bilo nikakvih upozorenja. To je šteta za njega i on je ujedno prvi imao takav problem na trci“, rekao je Wolff.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar