Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Vettelu oduzet podijum nakon kazne od 10 sekundi

Nemac je zbog nepropisnog branjenja pozicije protiv Ricciarda dobio kaznu i pao sa trećeg na peto mesto.

Sudije su zaključile da je na osnovu video snimka i telemetrije, Vettel naglo promenio pravac u trenutku kada ga je Ricciardo napao, što se smatra opasnom vožnjom. Takođe je zaključena da je Ricciardo morao da izbegava Vettela kako ne bi došlo do kontakta.

Nemac je neposredno nakon trke kada se još nije znalo da li će biti kažnjen, izjavio: „Odmah sam nakon trke otišao da vidim Whitinga. Nije bilo u redu to što sam rekao preko radija, ali radio je adrenalin. Iz poštovanja sam otišao da mu kažem šta se dogodilo. Što se duela sa Ricciardom tiče, želim da vidim snimak. Žestoko smo se borili i mislim da sam mu ostavio dovoljno prostora. Znao sam da će me napasti i na kraju je došlo do blagog kontakta. Max me je kočio u prve dve krivine i imao sam očajan izlaz koji je omogućio Ricciardu da me napadne“, izjavio je Vettel.

 

(Diskusija)

1 Comment

  • Da se Max sklonio, kao što je morao, Rikardo ne bi ni došao u priliku da pretiče Fetela. Pošto je bilo očigledno šta radi, Max je trebalo da dobije crnu zastavu na prvom dolasku na ciljni pravac.
    Znam da je skoro nemoguće, ali šta bi radili da se Ferari povuče iz F1 i to sa pola neke trke.

Leave a Reply