Vesti

Verstappen: Videli smo na podacima šta je Mercedes radio na testu

Holanđanin upozorava da Mercedes uopšte nije spor.

Mercedes je imao teška tri dana testiranja u Bahreinu, dok je Red Bull bio savršen i stvarno se činilo kao da će Austrijski tim započeti sezonu kao favorit. Pored toga, nemački tim je imao i tehničkih problema, zbog kojih su izgubili dosta vremena na stazi.

Verstappen međutim kaže da je njegov tim uspeo da “dešifruje” Mercedesov program i ne dozvoljava sebi da se oseća previše sigurno pred prvu trku.

“Zaista su brzi. Videli smo na podacima tačno šta rade. Prvi brzi krug su vozili sa potpuno smanjenom snagom motora, onda su vozili dva sporija krug, nakon čega su vozili još jedan brzi, ali sa više snage i samo tu su pronalazili po pola sekunde. Istina je da su možda prvog dana imali malo problema sa podešavanjima, ali je do kraja testa to sve izgledalo neuporedivo bolje. Pored toga su imali i dan za snimanje na stazi nakon testa. Očekujem da ćemo mi i Mercedes biti blizu. Iza nas je teško bilo šta predvideti, ali mislim da McLaren možda ima malu prednost”, izjavio je Verstappen.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Leave a Reply