Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Vasseur: U timu je bilo previše različitih mišljenja

Šef Renaulta je još jedan u nizu koji mijenja sredinu uoči predstojeće sezone.

Iako je odlazak Frederic Vasseura iz ekipe Renault za mnoge neočekivano iznenađenje, upućeni tvrde kako je takav rasplet u ovoj ekipi bio očigledan određeno vrijeme.
Glasine o sukobu mišljenja između njega i Cyril Abiteboula tokom čitave prošle sezone tako su sada dobili razmjere ozbiljne priče, koja opet mora imati i epilog.
On je takav, a o ovome je svojevremeno decidno objasnio Kevin Magnussen, bivši vozač Renaulta, sa novim odredištem u ekipi Haas:
“Ponekad je bilo teško znati ko je ustvari zadužen za glavne odluke i koga slušati na kraju krajeva.”
Vasseur u intervjuu koji je dao nakon odlaska iz ekipe, kaže:
“Bilo je previše različitih vizija u smislu upravljanja timom, tako da je za mene u ovom trenutku najbolje da odem. Za ekipu takođe, jer ako želite uspjeti u F1, onda morate imati jednog lidera u timu i jedan način rada. Sa dvije različite vizije i dvije metode, rezultat je spor rad unutar ekipe.”
Vaseur je sve, samo ne naivan. To je pokazao i gradnjom GP2 tima sa Nicolas Todtom prije ulaska u Renault.
Uprkos kratkom mandatu sa francuskim timom, za sve ima samo riječi hvale:
“Imam osjećaj da smo napravili odličan posao. U smislu zapošljavanja, restruktuiranja, te samih trkačkih operacija. U narednim mjesecima, ekipi će se pridružiti neki strašno jaki inžinjeri. To će sigurno donijeti još veći kvalitet ekipi i otvoriti neke nove mogućnosti. To me raduje. Sa druge strane, krivo mi je kad učestvujete u izgradnji kuće i odustanete kao pojedinac nakon prvog sprata. Ali sve je u redu. Ja sam donio svoju odluku.”

Autor: Tihomir Lojpur

(Diskusija)

Leave a Reply