Vesti

Turbo punjač i MGU-H komponenta stradali na Leclercovom motoru

Ferrari Media Centre/Ferrari Press Office

Ove dve komponente nisu u stanju da se zamene.

Charles Leclerc morao je da odustane sa VN Španije u trenucima kada je imao prvo mesto zbog toga što je prijavio gubitak snage u motoru. Odmah posle trke ova pogonska jedinica poslata je nazad za Maranelo gde je rastavljena kako bi se utvrdio uzrok kvara.

Inspekcija u fabrici konstatovala je da su ovoga puta zakazali turbo punjač u MGU-H komponenta i da popravka ovih delova nije moguća. Inače, pre dve nedelje u Majamiju vozač Ferrarija dobio je novu pogonsku jedinicu nove specifikacije koja je imala dodatne konjske snage u sebi. Ovo će možda značiti da će Charles Leclerc biti primoran da uzme dodatnu pogonsku jedinicu za šta bi ga čekala kazna pomeranjem na gridu.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

2 Komentara

  • Kazna je samo za 4 motor realno a svaki sledeći motor vuče 5 pozicija pomeranja na startu. To se Mercedes iskoristio prošle godine ako se dobro sećam oba vozača su koristili 7 motora i gle čuda najbolja ekipa u konstruktorima bio je Mercedes, sa duplo više motora nego drugoplasirani

Ostavi komentar