Vesti

Red Bull obećao da će popraviti DRS sistem kod Verstappena

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Tim je objasnio zbog čega je njihov vozač imao problema.

Max Verstappen je uspeo da pobedi na VN Španije ali se on dosta mučio sa svojim bolidom, naročito sa DRS sistemom. Tokom trke njegovo zadnje krilo se nije otvaralo na vreme kao i da se ponekad otvaralo i zatvaralo pa je tako Holanđanin gubio na tempu.

“Imao sam problemsa sa DRS-om. Nekada se otvarao na polovini pravca. Ja sam pritiskao pedalu a krilo se nekada otvaralo i zatvaralo. Onda je Charles počeo da se odvaja a mi moramo da budemo super pouzdani kako ne bi gubili poene.” kazao je Verstappen o ovom problemu.

Sa druge strane Helmut Marko obajsnio je da je ovaj problem nastao zbog problema sa težinom bolida, odnosno da je Verstappenov RB18 lakši od Perezovog koji još uvek nije imao sva unapređenja u Španiji. Savetnik u Red Bullu dodao je da će ovaj problem u potpunosti biti rešen na VN Monaka.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar