Vesti

Horner želi da se poveća cifra vezana za budžet: Neki timovi moraće da propuste poslednje trke

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Posle VN Španije Red Bull preuzeo je prvo mesto u oba šampionata.

Tim iz Milton Kinsa i Ferrari ove godine vode veliku bitku za prvo mesto, kako na stazi tako i van nje. Ekipa iz Maranela je uspela da na Katalunji parira trkačkom tempu RB18 pre svega zahvaljujući novim unapređenjima ali sve to troši resurse koji su veoma ograničeni. Baš zbog svih ovih troškova a i infalcije u svetu Christian Horner se plaši da bi pojedini timovi mogli da propuste neke poslednje trke.

“Moramo da pričamo sa FIA-om koja mora da sagleda inflaciju jer ja mislim sedam timova bi moralo da propusti poslednje četiri trke jer neće ostati u zadatoj cifri u budžetu.” kazao je Horner za ESPN.

Šef Red Bull dodao je da ovaj problem ne pogađa samo velike timove već i male, pa tako kada su uzme samo u obzir trošak transporta koji se četiri puta povećao zbog veće cene goriva.

Sa drugs strane šef Alpina Otmar Szafnauer se ne slaže sa ovom konstatacijom pa čak se i smejao na izjavu da će timovi zbog ovoga propustiti trke.

“Ako se to desi to će nas pogurati u šampionatu, pa tako jedva čekam.” kazao je on.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Komentar

Ostavi komentar