Vesti

Shovlin: Hamilton pravi razliku u borbi sa Red Bullom

Mercedesov direktor inženjeringa na stazi Andrew Shovlin kaže da je Hamilton bio jedina razlika u borbi sa Red Bullom u Portugalu.

Sedmostruki šampion je prošlog vikenda ostvario 97 pobedu u karijeri i direktnom duelu sa glavnim konkurentom za titulu Maxom Verstappenom.

U padoku se još uvek vodi debata oko toga koji tim ima prednost, a Shovlin kaže da u ovom trenutku odlučuje samo talenat vozača.

“Iskreno, odlučuju najsitniji detalji. Mislim da je Lewis ukupno imao najbolji krug u subotu, ali bilo ko od tri vozača je mogao da bude na pol-poziciji. Lewis je nakon starta bio treći i morao je da pretiče da bi pobedio. Kontrolisao je trku nakon što je obavio manevre. Jako je teško pronaći razlike u brzini između dva bolida, ali mislim da je ovoga puta prevagnuo Lewisov talenat”, izjavio je Shovlin.

Na stazi u Portugalu nije bilo mnogo prijanjanja, ali je Hamilton bolje kontrolisao degradaciju od rivala i pored toga što je morao da pretiče.

Upitan da prokomentariše kako je to moguće, Shovlin je rekao: “Lewis je jako dobar kada mora da pretiče. Zna kako da pozicionira bolid, ne žuri i čeka pravu priliku. Odlično oseća gume i ne dozvoljava im da se pregreju i samim tim izbegava klizanje i dodatna oštećenja. On je prosto bolji u tome od svojih konkurenata.”

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavite komentar