Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Sainzu pripao prvi trening na VN SAD

foto: twitter.com/ScuderiaFerrari

Vozač Ferrarija uspeo je da se nađe ispred Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona.

Još pre početka prvog treninga čak pet timova najavilo je izmene u svojim postavama i rešili da priliku daju maldim ali i rezervnim vozačima. Tako je Alex Palou u McLarenu zamenio Daniela Ricciarda, Robert Scwartzman je menjao Charlesa Leclerca u Ferrariju, Logan Sargean se našao umesto Nicholasa Latifija u Williamsu, Theo Pourchaire dobio je priliku umesto Valtterija Bottasa u Alfa Romeu a Antionio Giovinazzi menja Kevina Magnussena u Haasu. Pre prvog treninga vremenski uslovi bili su dobri, pa je temperatura staze iznosila 39 a vazduha 28.

Trening je počeo malo iznenađujuće za sve, jer je u ranoj fazi incident imao Antonio Giovinazzi koji je izleteo u petoj krivini i završio u zidu. Zbog toga bila izbačena crvena zastava ali je vozača Haasa uspeo da se izvuče, dođe do garaže ali posle toga se nije vraćao na stazu.

Od tada prvi deo treninga je Max Verstappen proveo na vodećoj poziciji, ali kako je staza evoluirala lako su se i pozicije menjale. Carlos Sainz uspeo je da u završnici postavi krug od 1m36.857s u momentima kada je sve više vozača prelazilo na meku gumu i na ovaj način došao je do prvog mesta. Iza njega našao se Max Verstappen koji se žalio na prianjanje u sporijim krivinama a njegov zaostatak iznosio je 0.224s. Lewis Hamilton bio je treći, ali je posle testiranja novih delova u ranoj fazi na kraju uspeo da sklopi krug od 1m27.322s.

Stroll je imao dobru sesiju što opravdava njegova četvrta pozicija, Perez je bio peti a Alonso šesti. Russell nije bio toliko aktivan u rpvom delu treninga ali je na kraju uspeo da dođe do sedmog mesta, Gasly je bio osmi, Norris deveti a Vettel deseti. Što se tiče novajlija, oni su zauzimali poslednjih pet pozicija, gde je Schwartzman bio 15. ali se na kraju njegovog brzog kruga isprečio Verstappen. Palou je bio odmah iza, ali vidno srećan performansama i prilikom koju je dobio u McLarenu, Pourschaire je zauzeo 18. mesto, Sergeant je bio 19. a Giovinazziju je pripala poslednja pozicija.

Rezultati sa prvog treninga za VN SAD

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply