Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Sainz otkrio da je Hamilton bio prvi koji je pokucao na Ferrarijeva vrata

Carlos Sainz, Ferrari, Fjorano 2024. / foto: twitter.com/ScuderiaFerrari

Španac će na kraju ove sezone napustiti tim iz Maranela.

Malo iznenađujuće za celu javnost bila je vest da je Lewis Hamilton potpisao ugovor sa Ferrarijem i da će postati njihov vozač od 2025. Pre toga Charles Leclerc je obnovio svoju saradnju sa italijanskim timom, što je značilo da će Carlos Sainz na kraju godine morati da napusti ekipu.

Već godinama u nazad bilo je priča da bi Britanac mogao da dođe u Ferrari, ali je ovoga puta do dogovora i došlo a što je svakako iznenadilo mladog Španca. Ipak, on je dosta ranije pre toga znao da će do ovakvog raspleta doći.

“Mislim da je bilo jasno da kada sedmostruki šampion sveta pokuca na vrata tima kao što je Ferrari, doći do interesovanja i moguće je napraviti ugovor koji je na kraju bio potvrđen.” kazao je Carlos Sainz prilikom prezentacije bolida SF-24.

Carlos Sainz, Ferrari, 2024. / foto: twitter.com/AutoRacing1

Zbog toga on će morati da potraži novu srediu za 2025. godinu.

“Na kraju, ja ću biti zamenjen sedmostrukim šampionom u Ferrariju.” dodao je Sainz. “Ja to ne vidim kao tragediju. Srećan sam, posebno sa ove tri godine koje sam proveo u Ferrariju. Mislim da su to bile tri pozitivne godine. Sada idemo u četvrtu i teorijski pripremam se za najvažniju sezonu u kojoj želim da nastavim sa dobrim rezultatima sa jasnim ciljem pred sobom. To je da imam dobru godinu sa Ferrarijem, da pobeđujemo na trkama i nadam se da ćemo imati potencijala da se borimo za šampionat.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog

Leave a Reply