Sainz: Ekstremno sam ponosan što ću biti deo Ferrarija

Steven Tee/McLaren Racing

Ovaj Španac od naredne sezone biće deo italijanskog tima.

Danas je objavljeno da će Carlos Sainz od naredne sezone biti novi vozač Ferrarija, sa kojima je potpisao dvogodišni ugovor.

“Veoma sam srećan što ću voziti za Scuderiju Ferrari u 2021. i veoma sam uzbuđen zbog moje budućnosti sa timom. Ja još uvek imam važnu godinu sa McLarenom i jedva čekam da se vratim traknju ove godine.” oglasio se Sainz u zvaničnom saopštenju Ferrarija.

I šef tima Mattija Binotto imao je reči hvale za svoj novog vozača:

“Za njim je već pet sezona, Carlos je dokazao da je veoma talentovan i pokazao da je tehnički veoma sposoban i ima prave atribute i on se idelano uklapa u našu familiju. Mi smo započeli novi krug sa ciljem da se vratimo na sam vrh Formule 1. Ovo će biti dugo putovanje, ne bez teškoća, pogovoto sa novim finansijskim propisima, koji će za nas biti velika promena i pravi izazov i neke stvari moraćemo da radimo na druge načine. Verujemo da ovaj vozački par sa talentom i osobinama Charlesa i Carlosa, koji su su najmađi u poslednjih 50 godina u Ferrariju, mogu doneti najbolju kombinaciju koja bi nam pomogla da dođemo do konačnih ciljeva.”

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *