Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Russell predvodio Mercedesov 1-2 na prvom treningu u Majamiju

George Russell

Vozači Mercedesa su poslednji koristili nove meke gume koje su na najbolji način iskoristili i ostvarili najbolja vremena.

Početni deo sesije je pripadao Verstappenu koji je na tvrdim gumama imao najbolje vreme ispred Hulkenberga i Pereza, a vremena su prilično brzo padala. Zalog tome je naravno to što je evolucija staze bili a prilično velika, a dosta vozača je pravilo i sitne greške.

Hamilton je bio jedan od retkih na srednje-tvrdim gumama u prvom delu treninga i on je nakon petnaestak munuta na kratko preuzeo prvo mesto sa1m32.9s. Ipak, on se nije predugo zadržao na vrhu pošto je Verstappen ubrzo zabeležio krug 1m32.465s, dok se na trećoj poziciji našao Sainz sa dve desetinke slabijim vremenom od Hamiltona.

Dvostruki svetski šampion je do završetka prvog izlaska na stazu spustio vreme na 1m31.826s, a nakon toga mu je najbliži pratilac bio Leclerc, koji je na istim gumama bio sedam desetinki sporiji.

Alonso je kao i Hamilton prvi deo sesije iskoristio da testira srednje-tvrde gume, i on je bio treći, tik iza Leclerca.

Jedini vozač bez vremena je bio Russell, koji se žalio na velike vibracije na prednjoj osovini i on je na svoj insistiranje odlučio da žrtvuje dobar deo sesije kako bi Mercedes napravi prepravke na njegovom bolidu.

Prvi tim na mekim gumama je bio Haasa. Hulkenberg je preuzeo prvu poziciju sredinom sesije sa 1m31.392s, dok je Magnussen bio treći sa četiri desetinke zaostatka za timskim kolegom.

Sledeći su na mekim gumama bili vozači Red Bulla, čiji bolid nije delovao upečatljivo. Verstappen je postavio najbolje vreme od 1m31.054s, samo tri desetinke ispred Hulkenberga, dok je Perez ostao treći, dve desetinke iza vozača Haasa.

Samo par trenutaka kasnije smo imali prekid sesije nakon što je upravo Hulkenberg izgubio kontrolu nad svojim bolidom u brzoj sekciji krivina i udario u zid.

Sesija je nastavljena nakon nešto manje od deset minuta pauze, a Verstappen je odmah po povratku na stazu spustio najbolje vreme na 1m30.549s, dok je Leclerc na istoj komponenti ostao pet, a Alonso šest desetinki iza.

U poslednjih deset minuta je vreme popravio i Sainz koji je pomerio Leclerca sa drugog mesta, a njegov zaostatak za Verstappenom je bio 0.444s.

Leclerc se potom u svom drugom pokušaju približio Verstappenu na dve ipo desetinke.

Vozači Mercedesa su montirali meke gume u samom finišu sesije i na kraju je Russell zauzeo prvo mesto na kraju treninga sa krugom 1m30.125s, dve desetinke ispred Hamiltona i. Tri ispred Leclerca, koji je još jednom na starim gumama popravio vreme i skočio ispred Verstappena.

Iza Holanđanina je završio Sainz, dok je poslednji vozač u sekundi za vodećim bio Gasly.

Alonso je bio sedmi ispred timskog kolege Strolla, Hulkenberga i Ocona.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply