Sainz: Vozači će dosta patiti po povratku na stazu

Motorsport Images/McLaren Racing

Španac je izjavio da sve vozače čeka veliki šok odmah na početku sezone.

Svih 20 vozača uspešno su završila zimska testiranja na stazi Barselona i tako spremni stigli su na prvu trku u Melburnu. Ipak, zbog pandemije korona virusa početka šampionata je još uvek odložen a njegov start se predviđa za oko dva meseca. Zbog toga veoma je bitno da svi vozači ostanu u fizičkoj formi a pre svega su značajni mišića vrata.

“Sve ovo dosta će uticati na našu fizičku spremu, pre svega na vrat.” kazao je Carlosa Sainz za Austosport. “Ma koliko trenirate kod kuće, vi ne možete da simulirate te G sile koje doživite u bolidu. Ma koja staza bude prva u šampionatu, na njoj će svi vozači imati problema, jer tada će biti skoro devet meseci od kada smo imali takvo opterećenje vrata. Ako start bude u Austriji, imaćemo problem u brzim krivinama. Da je prva trka u Mađarskoj ili Singapuru, mogu vas uveriti da mnogi vozači bi na kraju trke bili blizu toga da izgube svest.”

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *