Vesti

Rosberg u prednosti nakon trećeg treninga

Nemac je na trećem treningu uzvratio udarac Hamiltonu pošto je zabeležio najbolje vreme.

U Sao Paulu je preko noći padala kiša, pa je staza na početku sesije bila mokra. Zbog toga su svi vozači na stazu izlazili sa kišnim pneumaticima, ali niko nije postavljao vremena.

Hamilton je ubrzo bio prvi koji je na stazu izašao na gumama za suvo, ali se nije dugo zadržavao. On je vozio dva brza kruga na mekoj komponenti i u oba je izletao sa staze, pošto staza nije bila u optimalnom stanju. Njegov najbolji pokušaj je bio 1m16.980s. Potom se na stazi pojavio i Bottas i on je zahvaljujući čistijem krugu od Hamiltonovog ostvario vreme od 1m15.048s. Nedugo potom je Massa vozio 1m13.848s i to je u tom trenutku bilo najbolje vreme.

Polovinom sesije su na stazu izašli i Red Bull i Ferrari. Austrijski tim je vozio na srednje-tvrdim gumama zbog čega njihova vremena nisu bila konkurentna, dok je Raikkonen u Ferrariju bio na mekim i on je sa krugom 1m12.530s preuzeo prvo mesto, dok je Vettel bio desetinku sporiji.

U tim trenucima su se i Mercedesi vratili na stazu, ali oni nisu beležili reprezentativna vremena.

Dvadesetak minuta pre kraja su se na stazu vratili i Red Bullovi vozači, ovoga puta na mekim gumama. Prvo je Ricciardo postavio novo najbolje vreme sesije krugom 1m12.287s, a potom ga je Verstappen nadmašio za dve desetinke. Rosberg je bio prvi koji je na trećem treningu vozio ispod 1m12s kada je postavio vreme od 1m11.740s, a nedugo zatim mu se pridružio i Hamilton, koji je

U završnici su Vettel i Raikkonen značajno popravili svoja vremena i došli do trećeg mesta sa tri desetinke zaostatka za Mercedesima.Iza njih su u plasmanu ostali Verstappen, Ricciardo, Bottas, Palmer, Massa i Alonso.

20161112_140652000_ios

 

(Diskusija)

Ostavi komentar