Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Haas potvrdio Magnussena za 2017.

Američki tim je konačno potvrdio ono što smo svi znali već neko vreme – da će vozačku postavu sledeće godine činiti Grosjean i Magnussen.

Magnussen je u Formuli 1 debitovao 2014. sa McLarenom sa kojim je u svojoj prvoj trci ostvario i podijum, ali ga je u 2015. zamenio Alonso, dok je on dobio ulogu test vozača uz Stofela Vandoorna.

On je u hijerarhiji među vozačima tokom 2015 pao iza Vandoorna zbog čeka je ušao u pregovore sa Renaultom sa kojim se ove godine vratio na stazu. On je ove godine osvajao bodove u Rusiji i Singapuru, ali ga je u Renaultu iznerviralo Renaultovo odugovlačenje sa objavljivanjem postave za 2017. Zbog toga je ušao u pregovore sa Haasom, a Renault je potvrdio njegov odlazak ranije ove nedelje kada je objavio svoju postavu za sledeću sezonu.

„Ovo je fantastična prilika za mene i veoma sam ponosan što ću biti deo ovog tima. Verujem u sebe i verujem u Haas i njihove mogućnosti u drugoj sezoni u Formuli 1. Ova godina je bila dobro iskustvo i jedva čekam da se nađem za volanom novog bolida“, izjavio je Magnussen.

 

(Diskusija)

Leave a Reply