Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Hamilton na pol poziciji nakon velike borbe

Vozači Mercedesa su imali sjajan duel u kvalifikacijama iz koga je na kraju kao pobednik izašao Hamilton.

Prvi deo kvalifikacija je počeo uz veliku gužvu na stazi pošto su postojale naznake da bi mogla da padne kiša. To se na kraju nije desilo, a na kraju Q1 je najbolje vreme imao Hamilton. Njegov krug 1m11.511s je bio tri desetinke brži od Rosbergovog i pola sekunde od Verstappenovog. Nakon prvog dela je od kvalifikacija morao i da se oprosti Button, koji je imao velike probleme sa balansom na trećem treningu i koji su se preneli u kvalifikacije. Njegovo ispadanje je možda bilo i najveće iznenađenje, a pored njega su se kvalifikacije završile još za Magnussena, Wehrleina, Ocona, Ericssona i Nasra.

U drugom delu kvalifikacija je bilo znatno više uzbuđenje, pre svega u finišu kada se odlučivalo ko će proći u Q3. Na kraju je najveći udarac pretrpeo Williams, koji je nakon sjajnih rezultata u petak danas bio znatno slabili pa su kvalifikacije završili već nakon Q2. Massa je bio 11, Bottas 13. a između njih se ugurao Esteban Gutierrez. Kvyat i Sainz su zauzeli 14. i 15. mesto, dok je 16. bio Palmer.

Na vrhu je situacija ostala ista. Hamilton je sa krugom 1m11.238s bio desetinku ispred Rosberga i šest ispred Verstappena.

Taj trend se nastavio i u Q3 pošto je Hamilton fantastičnim krugom od 1m10.736s ostvario prednost od jedne desetinke u odnosu na Rosberga, dok je Raikkonen izvukao maksimum iz Ferrarija I došao do trećeg mesta sa šest desetinki zaostatka. Četvrti je na kraju bio Verstappen, peti Vettel, šesti Ricciardo, sedmi sjajni Grosjean u Hassu, osmi Hulkenberg, deveti Perez, a deseti Alonso.

20161112_170747000_ios

 

(Diskusija)

Leave a Reply