Please assign a menu to the primary menu location under menu

UncategorizedVesti

Ricciardo: Postoje određene tenzije između mene i Maxa

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 27: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing at the Red Bull Racing team photo during the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 27, 2016 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Australijanac priznaje kako bi napetost između njega i timskog kolege mogla porasti iduće sezone, ukoliko ekipa redovno bude među osvajačima pobjedničkih postolja.

Od kako se mladi Holanđanin pridružio ekipi Red Bulla, on i njegov timski kolega imali su neke žestoke okršaje na stazi. Upitan šta misli o tome, kako će se njihov odnos razvijati u budućnosti, icciardo smatra da će sigurno biti poteškoća, posebno ako Red Bull nadogradi svoju trkačku formu, u skladu sa novim propisima za iduću sezonu:

“Pa, ja nisam naivan. Ako se budemo borili za pobjede, sigurno je to da će nervoza i pritisak rasti, do određene mjere. Ipak, nadam se da ćemo biti u mogućnosti nakon toga pogledati jedan drugom u oči i reći – dobar posao,” kaže Daniel za službenu stranicu svoje ekipe.

“Ja iskreno mislim, da će to biti dobra stvar za nas. Čini mi se da se na aerodinamiku sada stavlja puno veći naglasak, a ja imam puno vjere u naše aerodinamičko odelenje. To je naša jača strana. Takođe mislim kako će automobili iduće sezone imati prilično opasan izgled. Preciznije, šire gume, mnogo više mase. Opasno.”

(Diskusija)

Leave a Reply