Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Alonso: 2012. je moja najuspešnija sezona u Formuli 1

GP BRASILE F1/2012 - INTERLAGOS 25/11/2012 - © FOTO STUDIO COLOMBO

Španski vozač izjavio je 2012. godina po njemu bila jedna od najboljih u karijeri.

Vozač McLarena osvrnuo se na svoje uspehe u proteklih godina u najbržem cirkusu. Alonso je u Formuli 1 debitovao još 2001. goidne a 2005. i 2006. uspeo je da osvoji dve titule prvaka. I pored toga, on je 2012. godine ocenio kao najbolju po pitanju prikazanih performansi.

Španac je tada pobedio na samo tri trke, ali se na podijum popeo čak devet puta i bio je u trci za šampionsku titulu sve do poslednje trke u Brazilu. Na kraju pehar je otišao u ruke Sebastiana Vettela koji je šampionat osvojio sa samo tri poena prednosti u odnosu na Španca.

“2012. godina je za mene bila najbolja. Onda možda posle po uspešnosti sledi 2014. Od tada pa do sada uspeo sam da se osećam samouvereno u boldu, čak i ove godine na trci u Brazilu kada sam sa starim gumama uspeo da postavim dobra vremena. To mi je dalo mogućnosti da vozim boli na samom limitu u svim uslovima. Za mene je ova godina izvezena po najvišim standardima. Zadovoljan sam napredkom koji je tim prikazao. Pre samo 12 meseci bili smo razočarani rezultatima, ali sada su stvari drugačije što nam je ulilo dodatni entuzijazam.” kazao je Fernando Alonso.

(Diskusija)

Leave a Reply