Vesti

Hulkenberg: To je samo život, popeću se na podijum

Nemac smatra kako je njegova F1 karijera sastavni dio njegovog života, i da ne vidi ništa posebno razočaravajuće u tome što se nijednom do sada nije popeo na pobjedničko postolje u nekoj trci.

Nico Hulkenberg opušteno kaže kako je to “samo život”, dok se lagano priprema da u svom trkačkom životu otvori novo poglavlje sa ekipom Renault.
Hulkenberg je zakoračio u F1 sa odličnom statistikom iz juniorske formule, ali je zatim u najjačem takmičenju proveo više od šest godina bez postolja, u ekipama Williamsa, Saubera i Force India.

Samo Adrian Sutil sa 128 i Pierluigi Martin sa svojih 119 startova, odvezli su više trka u F1 od ovog vozača, da se nijednom nisu peli na postolje. Hulkenbergu je start u Abu Dhabi bio 115 u profesionalnoj F1 karijeri.

Međutim on tvrdi kako se ne zasniva baš sve nužno na statistici:

“Uvijek postoji razlog za to, ako računate baš svaki incident, ili određeni slučaj. Neki incidenti mogli su se naravno izbjeći, greške se događaju, ili postoje nesrećne okolnosti u svemu tome, ali to je to. Generalno, to je šteta, i volio bih osvojiti makar jedan podijum, za sebe i za tim.”

“Naravno, nije da samo o tome stalno razmišljam, i naglas plačem kako sam nesretan, jer to je jednostavno život. Nadam se da će se okrenuti na drugu stranu uspjeha, u narednih nekoliko godina. Vjerujem u naporan rad, i pametno donešene odluke, a ostalo mora doći samo po sebi.”

(Diskusija)

Ostavi komentar