Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Renault i BP postali novi partneri

Renault postigao je dogovor sa BP koncernom o isporuci goriva i maziva za njihovu novu pogonsku jedinicu njihovog.

Generalno, sporazum je potpisan na pet godina, rečeno je u Renaultu kojima ovo nije prvi puta da rade sa BP komapnijok i njihovom firmom Castrol.
Obe ove kompanije uživaju ogroman respekt na polju motosporta, dok se njihovo tehničko iskustvo mjeri decenijama unazad. Iskreno, zadnji put kad su ove strane radile zajedno, desio se naslov svjetskog šampiona i to 1997. godine, kad je Renault motor pokretao bolid Williamsa.

“Sa novim aerodinamičkim propisima povećati će se i sama osjetljivost pogonskog agregata.” rekao je danas Cyril Abiteboul, šef ekipe Renault. “Zato će gorivo i mazivni lubrikanti napraviti još veću razliku u ukupnom učinku pogonske jedinice u odnosu na prošle sezone.”

Da napomenemo da će ekipa Reanult od ove sezone imati i potpuno nov ERS sistem.

“BP i Castrol su veoma uzbuđene radi izazova koji donosi Formula 1 i nadam se da ćemo pomoći da se ostvare ambicije našeg novog bolida za sezonu 2017. Vizija u kojoj Renault nastoji da bude najbolji tim u F1 šampionatu je nešto na što je Castrol, a kroz BP , veoma ponosan i ponosni smo članovi ovog tima.” rekao je Mandhir Singh, direktor operacija u BP koncernu.

(Diskusija)

Leave a Reply