Red Bull traži razjašnjenje od FIA-e u vezi sa Racing Pointom

Getty Images/Getty Images/redbullcontentpool.com

Tim iz Milton Kinsa želi da zna da li je bolid tima iz Silverstona legalan ili ne.

Racing Point proglašen je krivim zbog kopiranja zadnjih kočnica od strane Mercedesa, ali jasno je da ceo RP20 u velikoj meri podseća na W10. Tim iz Silverstona je već izgubio određene poene i zbog toga je i finansijski kažnjen, ali mu je na kraju dozvoljeno da završi sezonu sa trenutnim bolidom.

Zbog toga veliki broj timova imao je prigovor na ovu kaznu, a Red Bull još jednom je tražio razjašnjenje pravila po ovom pitanju.

“FIA ne želi da timovi snose preveliku štetu. Oni su zbog toga napravili određeni kompromis i tako izbegli pravo pitanje, odnosno da je bolid legalan ili ne?” kazao je Helmut Marko.

Vodeći čovek Red Bull kazao je da je njegov tim u 2019. izgubio 20 miliona dolara kada je bilo dovedeno u pitanje legalnost Ferrarijevog agregata.

“Da je FIA oduzela Ferrariju drugo mesto, mi bi smo imali 20 miliona dolara više od strane bonus para.” dodao je Austrijanac.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *