Vesti

Red Bull propustio priliku da potpiše Piastrija

Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Ovaj Australijanac od naredne sezone voziće za McLaren.

Oscar Piastri bio je u žiži javnosti tokom leta pošto je prvo odbio da vozi za Alpine, ali je kasnije sud za validnost ugovor odlučio da on može slobodno da pređe u tim iz Vokinga što se na kraju i desilo. Izgleda da je on u ranoj fazi svoje karijere bio i na radaru Red Bulla koji je izgleda popustio svoju šansu da ga dovede među svoje redove.

“On je vozio za Arden u Formuli 4 i Formuli Renault i očigledno je da je bio značajan talenat.” kazao je Christian Horner za podcast Beyond the Grid. “Bila je prilike za Red Bull da ga u to vreme pogleda ali mi nismo realizovali ovu opciju i to je nešto za čime žalim. Ono što je uradio u Formuli 3 i Formuli 2 je fenomenalno.”

Sa druge strane on je najavio da će Red Bull nastaviti da ulaže u malde vozače.

“Nastavićemo da investiramo u mlade, imamo nekoliko mladih u našem programu, od kartinga posle čega ih stavljamo u Formulu 4 pa naviše.” dodao je šef tima iz Milton Kinsa.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar