Tračevi i spekulacije

Alpine nastavio test u Mađarskoj, de Vries danas za volanom

Ovaj tim nastavio je da testira kandidate za trkačko mesto.

Pošto se Alpin odlučio da svoju listu sa kandidatima oproba na stazi, posle Antionia Giovinazzija koji je juče dobio priliku da radi sa A521 danas je to učinio i Nyck de Vries. Holanđanin je posle dobre vožnje sa svom debitanskom nastupu u Williamsu postavo veoma tražen na gridu ali je tokom dana imao malih poteškoća u radu sa Alpinom zbog tehničkih problema kao i da je kasnije padala i kiša.


Alpine započeo privatan test na Hungaroringu, Giovinazzi prvi za volanom

Franuski tim će u narednih dana testirati nekoliko vozača.

Pošto je odlascima Fernanda Alonsa i Oscara Piastria otvorilo jedno slobodno mesto u ovom timu, Alpin je ovoga puta rešio da primeni drugačiju taktiku. Kako je već neko vreme najavljivano, spisak sa nekim od najozbiljnih kandidata za ovu poziciju moraće da odarde test sa timom na stazi Hungaroring.

Tako je danas tim rešio da u svom prošlogodišnjem bolidu prvo isproba Antionia Giovinazzija, dok bi prema nekim najavama sutra priliku dobio Nyck de Vries dok je četvrtak rezervisan za test vozača tima Jacka Doohana.


Alpine sprema privatan test za de Vriesa i Hertu?

Izgleda da bi ova dva vozača mogla da se ponovo nađu u F1 bolidu.

Kako prenosi portal The Race, Alpin sprema privatno testiranje za Nycka de Vriesa i Coltona Hertu. Ovaj test trebalo bi da se održi na Hungaroringu i to pre VN Singapura.

Inače, svima je poznato da francuski tim traži zamenu za Fernanda Alonsa pa tako ima spremnu listu sa kandidatima a na njenom prvom mestu nalazi se Pierre Gasly. Za njegov dolazak jasan je uslov Red Bulla koji nema mnogo veze sa ovim francuskim timom a to je da FIA dodeli Coltonu Herti superlicencu.

Na prvi pogled možda malo ova stvar zvuči bez rezona, jer zašto bi francuski tim testirao Amerikanca ali kada se pogleda iz drugog ugla ova stvar baš pije vodu. Naime, ukoliko FIA ne dodeli odmah Herti licencu, on bi na ovom testu mogao da skupi dovoljno bodova i tako na kraju dobije sve papire da učestvuje u karavanu, što bi omogućilo Gaslyevo oslobađanje iz Red Bulla i dolazak u Enston.

Sa druge strane posle odličnih performansi na VN Italije, Nyck de Vries je postao tražena “roba” pa tako ukoliko ovaj plan propadne Alpine bi možda voleo da ga vidi u svojim redovima.

Za sada čeka se potvrda u vezi ovog testiranja.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar