Vesti

Red Bull očekuje jak Ferrari u 2022.

Carlos Sainz i Sergio Perez, Bahrein 2021.

Šef Austrijskog tima Christian Horner očekuje da će Ferrari biti jedan od glavnih kandidata za titulu sledeće godine.

Mercedes, Ferrari i Red Bull su od početka turbo ere timovi koji su se uvek izdvajali od ostalih u samom vrhu, ali je ta slika poremećena prošle sezone kada su problemi sa novim motorom bacili italijanski tim u sredinu poretka.

Tim iz Maranela je već ove godine napravio veliki napredak sa veoma ograničenim razvojem i bori se sa McLarenom za treće mesto u šampionatu konstruktora.

Sledeći korak za Ferrari je da se vrati u sam vrh, a Horner očekuje da će se to i dogoditi sledeće godine.

„To je veliki tim sa dva odlična vozača i očekujem da će biti u vrhu sledeće godine. Njihove performanse su se znatno popravile ove godine, motor isto, a imaju i novu pogonsku jedinicu koja uskoro stiže. Vratiće se oni“, izjavio je Horner.

Poredak u 2022. bi mogao drastično da se promeni dolaskom novih tehničkih pravila, ali i zbog ograničenja budžeta. Horner zato kaže da nema prostora za greške, pošto bi njihovo ispravljanje bilo izuzetno teško.

„Bukvalno počinjemo sa praznim parčetom papira i neki timovi bi mogli da bolje protumače pravila od ostalih. Biće jako zanimljivo gledati prvi deo sledeće sezone. Pored svega imamo i ograničenje budžeta i ako neko krene u pogrešnom pravcu, teško će se izvući. Ne smemo da pravimo greške“, zaključio je Horner.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply