Tračevi i spekulacije

AMuS: Oba Red Bull umalo nisu započela trku u Španiji iz pitlejna

Clive Mason/Getty Images/redbullcontentpool.com

Tim je u poslednjim momentima pustio svoje vozače da izađu na grid.

Pre sam start trke timovi i vozači imaju tačno 40 minuta na raspolaganju da napuste svoje garaže i naređaju se na startni grid a ukoliko se u ovom neko ne pojavi to znači da će morati da startuju iz pitlejna. Ipak, svi vozači ovo vreme iskoriste da izveznu nekoliko instalacionih kruga a ovoga puta Red Bull je rešio da Maxa Verstappena i Sergia Pereza pusti samo 8 sekundi pre ista roka. Da su zakasnili čekao bi ih pomenuti start iz pitejna.

Tim iz Milton Kinsa je za ovo naveo objašnjenje da je dodatno proveravao DRS sistem ali kako prenosi Auto Motor und Sport stvari su možda bile drugačije. Naime, kada krenu da teku ovih 40 minuta FIA-in inspetori vide na svojim monitorima razne parametre među kojima je i temperatura goriva. Njena minimalna vrednost za potrebe trke je 25 stepeni a po ovom izvoru izgleda da je Red Bull ovu granicu dostigao tek nekoliko momenta pre puštanja svojih bolida iz garaže. Inače, što je temperatura goriva niža to su njegove performanse sve bolje. Isto tako veruje se da je slična situacija bila i sa Aston Martinom u Majamiju, kada su Lance Stroll i Sebastian Vettel bili dosta kasno napustili garaže.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar