Tračevi i spekulacije

Postoje dve varijante kalendara za narednu sezonu?

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Formula 1 još uvek radi na sastavljaju rasporeda trka za 2023.

Kako piše ugledni novinar Joe Saward postoji puno toga nejasno oko novosezonskog kalendara. Prema njegovim navodima odluka neće biti donešena pre kraja jula kao i da postoje dve verzije sa različitim opcijama, jedna sa 23 i druga sa 24 trke. Obe opcije u svom sastavu imaju VN Monaka koja još uvek zvanično nije produžila ugovor sa FOM-om, dok razlika postoji zbog VN Kine jer je ova zemlja i dalje pogođena teškom situacijom zbog korona virusa.

U oba kalendara uključene su i VN Južne Afrike i VN Las Vegasa, što znači da bi neke druge trke trebalo da otpadnu. Prema navodima Motorsport.com sve staze imaju dugoročne važeće ugovore sa FOM-om, osim VN Monaka, VN Francuske, VN Belgije i VN Austrije (ugovor ističe ove godine ali imaju klauzulu za produženje koja treba da bude aktivirana). Sa druge strane Stefano Domenicali izjavio je da će novi raspored trka biti drugačije organizovan, odnosno da će putovanje između trka biti bliža i lakša.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar