Vesti

Bottas 2018. umalo nije odustao od Formule 1

Mercedes AMG F1/Wolfgang Wilhelm

Finac je govorio o svom periodu kada je boravio u Mercedesu.

Posle pet godina provedenih u nemačkom timu, Valtteri Bottas rešio je da ovde sezone promeni sredinu pa tako sada brani boje tima iz Hinvila. Ovo je svakako nov izazov za njega, pošto ima totalno drugačiju ulogu jer je sada lider Alfa Romea dok je ranije bio druga violina u Mercedesu.

Bottasu je ova pozicija u timu iz Berklija puno smetala pa je tako dobijao samo jednogodišnje ugovore, zbog čega je rešio da napusti tim. Svakako, uloga “pratećeg vokala” mu nije prijala u momentima kada je Mercedes bio najbolji na gridu.

“Na kraju 2018. umalo nisam odustao, bilo je baš blizu.” kazao je Bottas sa podkast My Big Break. “To je zbog toga što da nisam mogao da razumem i podnesem činjenicu da ne mogu da pobedima Lewisa u te dve godine. Sam sam na sebe stvaio veliki pritisak. Pred kraj 2018. a posebno kada sam imao prateću ulogu, to stvarno nisam mogao da podnesem. Mučio sam se. Nije bilo zabavno.”

Na pitanje novinara da li je tada mislio da će napustiti Mercedes, Finac je odgovorio:

“Da, apsolutno. Bilo je gotovo. To vam je kao kada idete na neka mračna mesta i izgubite uživanje u nekim stvarima. Ja sam tada taj užitak izgubio prema F1 i trkanju. Bio sam baš ljut na F1. Bilo je čudno. Bilo mi je potreban odmor. Mislio sam o drugim stvarima i shvatio sam da je ovo dobar sport i da me čeka još dosta prilika.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar