Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Perez: Sa Halo zaštitom sam se osećao neprijatno

Vozač Force Indije imao je priliku u Italiji da testira novi zaštitni koncept, ali se po njegovim rečima nije osećao baš najprijatnije.

On je priznao kako se osjeća “nelagodno” sa dosta povećavim vremenom koje je potrebno za izlazak iz bolida u slučaju opasnosti ili bilo kakve potrebe.
Sergio Perez bio je jedan od tri vozača koji je su na VN Italije imali priliku testirati Halo, novi zaštitni koncept. Halo je na njegov bolid postavljen uoči prvog treninga u Monci.

Meksikanac je bio iznenađen količinom vidljivosti koju on omogućuje, ali,sa druge strane, rekao je kako ga zabrinjava dodatno vrijeme potrebno za izlazak iz bolida.

“Vidljivost je solidna, i to je sasvim dobro. Moja briga je kako tako lagano i brzo izaći iz bolida. Potrebno je dobrih pet sekundi više nego bez zaštite. To je za mene ono što uslovljava da se osjećam dosta nelagodno, taj period dužeg izlaska iz vozila. I dalje mislim da ima dosta posla za odraditi baš u tom segmentu, da bismo što brže mogli napustiti bolid, u određenom periodu. Gledano iz ugla vozača, vi sjedite u bolidu, i znate da vam treba pet sekundi više za izlazak iz automobila. Ako ste u kritičnoj situaciji, pet sekundi je puno.”

(Diskusija)

Leave a Reply