Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Pirelli: Ove gume su daleko od konačnih za iduću sezonu

Pirelli je upozorio da je još uvijek jako daleko od svog finalnog proizvoda pneumatika za iduću trkačku sezonu.

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel rekao je kako predstoji još jako mnogo posla za odraditi nakon prezentacije guma 2017. u avgustu, a šef Pirellija Paul Hembery dodao je kako su ovi trenutni pneumatici daleko od predviđenog konačnog proizvoda.

“To će biti simultani proces i iduće godine,” kaže Hembery. “Opet, miks između struktura, spojeva i profila uopšte nije konačan i ni izbliza nije sličan onome što ćemo imati na kraju.”

“To je dug i komplikovan proces na mnogo načina, ali jako kratak u smislu toga da mi imamo rok do novembra da predstavimo novi pneumatik. Znači, vrlo intenzivno razdoblje, a osnovno je da moramo biti sigurni u dovoljan nivo pritisne sile. To je možda jedini faktor koji nas zabrinjava, u smislu da ćemo ga teško dostići po podacima koje smo dobili u simulacijskim prikazima testova.”

“Moram reći još da su se podaci počeli normalizovati. To ne znači da su svi isti, ali nam govore kuda će ići performanse bolida za narednu godinu. Sigurno je da pokazuju veliko povećanje brzine u narednoj sezoni, a to je bio početni cilj. Recimo, krug u Barseloni biti će brži za čitavih pet sekundi, što je strašno. To govori još nešto. Vozači će morati naporno da rade na svojim vratnim mišićima u toku sezone, jer će pred sobom imati mnogo veće izazove sa ovoliko bržim automobilima.”

(Diskusija)

Leave a Reply