Vesti

Organizatori VN Italije se nadaju popunjenim tribinama zahvaljujući vakcinama

Plan je da određene tribine budu rezervisane samo za vakcinisane, dok će drug biti za one sa negativnim COVID testom.

Zbog pandemije koronavirusa je većina trka prošle godine vožena bez publike, a taj trend se nastavlja i u ovoj sezoni. Ipak, bilo je i predstoji nekoliko i trka gde će kapacitet tribina biti znatno ograničen.

S obzirom da je u svetu u toku masovna vakcinacija protiv korone, postoji nada da ćemo pe kraja sezone ponovo imati pune tribine na nekim trkama.

To možda deluje kao malo verovatan scenario u Italiji, koja je na kalendaru u septembru, ali predsednik Italijanskog automobilskog kluba Angelo Sticchi Damiani kaže da je za VN Italije plan da se vozi za određenim tribinama koje će biti popunjene do poslednjeg mesta ljudima koji su vakcinisani, dok će oni koji nisu biti smešteni na tribine na kojima će kapacitet biti smanjen za 50%.

“Voleli bi smo da napunimo tribine do 70-80%. Mogli bi smo da organizujemo da neke tribine budu samo za vakcinisane, dok će druge biti za one koji nisu, ali imaju negativan test”, izjavio je Sticchi Damiani. 

Monca nije jedina evropska trka koja pokušava da napuni tribine. Već za par nedelja se očekuje da će se na tribinama na Red Bull ringu naći oko 39000 ljudi, Holanđani veruju da će imati svih 105 hiljada ljudi na tribinama u septembru, dok Britanci još uvek nisu izneli konkretne planove.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavi komentar