Odlične kvalifikacije za McLaren na Silverstonu

Charles Coates/Motorsport Images/McLaren Racing

Oba vozača tima uspela su da zabeleže dobar rezultat.

“Ovo je veoma snažan dan za tim. Za mene posebno, jer sam se osećao bolje u bolidu kako je vikend odmicao, jer smo napravili napredak na polju balansa i setupa. Mogu reći da nam je ostalo još posla koji treba da završimo, ali sam zadovoljan bolidom i u dobroj sam poziciji za sutra. Moj poslednji krug u Q3 nije bio onakav kakav sam želeo. Gubio sam vreme na izlasku iz krivina i zbog trakcije na dugačim pravcima, ali sedmo mesto je svakako dobro za start.” kazao je Carlos Sainz.

“Pre svega želim da se zahvalim timu na odlinom poslu koji su obavili i spremili bolid za kvalifikacije, jer smo morali da odradimo neke velike promene pa tako nam je falilo vremena. Bitno je da smo uspeli i hvala timu na velikom trudu. Bile su ovo čudne kvalifikacije. Napravio sam nekoliko grešaka u mojim brzim krugovima, posebo u prvom. Otišao sam van staze, izgubio sam dosta na samopouzdanju pa tako to nije bilo idealno za nastavak. Pokušao sam da uhvatim priključak i to sam uspeo na samom kraju. Sa starim gumama uspeo sam da pariram vremenu koje sam ranije postavio na novim gumama, pa sam tako stekao samopouzdanje jer sam imao i više prijanjanja i mogao sam da forsiram. To je bilo lepo, posebno na mojoj domaćoj trci. Sutra je najbitnije da to pretvorimo u dobar rezultat.” dodao je Lando Norris – 5. mesto.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *