Leclerc, Strolll i Ocon izbegli kazne, Russel nije

Sudije su imale dosta posla nakon kvalifikacija.

Leclerc i Stroll su učestvovali u incidentu u boksu zbog nebezbednog puštanja iz garaže. Leclerc je u Q3 uleteo u putanju Strolla koji je već bio na putu ka izlasku iz pit-lane-a. Kanađanin je morao da ukoči, a malo je falilo da se u njega otpozadi zakuca Daniel Ricciardo. Ipak, nakon pregledanog snimka, sudije su zaključile da situacija nije bila toliko opasna.

Ricciardov timski kolega Esteban Ocon je morao da se brani zbog navodnog blokiranja Kimija Raikkonena tokom Q1. Raikkonen je smatrao da se pod blokiranjem smatra i situacija kada su aero performanse bolida poremećene usled praćenja drugog vozila ispred koje je bilo u pripremi za svoj brzi krug. Sudije su međutim odlučile da to nije tako definisano u pravilniku i Ocon je zadržao poziciju.

George Russell međutim nije bio iste sreće. On je faktički ostao žrtva incidenta u kojem je učestvovao njegov timski kolega. Sudije su odlučile da Russell nije dovoljno usporio u trenucima kada su na snazi bile žute zastave zbog izletanja Nicholasa Latifija. Britanac je zbog toga zaradio kaznu od pet mesta i startovaće za začelja.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *