Trke i testiranja

Masi insinuira da Horner laže

Sergio Perez je tokom VN Italije dobio kaznu od pet sekundi zbog nepropisnog obilaženja Leclerca.

Meksikanac je kroz cilj prošao kao treći, ali je kazna od pet sekundi značila da je pao na peto mesto u konačnom poretku.

Vozač Red Bulla je neposredno nakon restarta trke napao Leclerca u šikani Variante della Roggia, ali je presekao drugi deo krivine i prošao ispred.

Christian Horner je nakon trke izjavio da je Red Bull pitao direktora trke da li Perez može da zadrži poziciju ili mora da je vrati. Navodno nije bilo odgovora od Masija, ali sada direktor trke tvrdi drugačije.

Masi zapravo kaže da ga Austrijski tim nije ni kontaktirao povodom Perezovog preticanja.

„Ne, nije tačno da su zvali. Nisu nam uputili nikakvo pitanje. Sugerisao sam im da bi trebalo da razmotre da vrate poziciju , a oni su rekli da i sami razmišljaju šta da rade“, izjavio je Masi.

Pošto reakcije iz Red Bulla nije bilo, sudije su odlučile da Perezu izreknu kaznu, što je na kraju trke promovisalo Bottasa na podijum, a Leclerca na četvrto mesto.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar