Tračevi i špekulacije

Leclerc i Ferrari pred produženjem saradnje do kraja 2026?

Charles Leclerc na VN Italije 2021.

Ugledni italijanski novinar Leo Turini piše da će Leclerc cementirati svoj status u Ferrariju novim ugovorom koji će trajati do kraja 2026.

Leclerc je u ranijoj fazi karijere bio član Ferrarijeve akademije mladih vozača. 2018. je promovisan u Formulu 1 i u debitantskoj sezoni je vozio za Alfa Romeo. Već sledeće godine je preuzeo Raikkonenovo mesto u Ferrariju i odmah je impresionirao sve.

Prošla sezona je bila jako loša za Ferrari, ali su ove godine stvari nešto bolje. Ipak, tim nije u poziciji da se bori za pobede, ali se nadaju da će se to promeniti od sledeće sezone kada se kompletno promeni tehnički pravilnik.

Leclerc čini se računa upravo na tu promenu da okrene stvari za tim iz Maranela, a to će biti potvrđeno potpisivanjem novog ugovora koji će cementirati njegovo mesto u timu u narednih pet godina.

Charles Leclerc
Charles Leclerc u padoku na VN Holandije

„Lepo je znati da je Leclerc tajno izrazio želju da produži ugovor i veže se za tim do kraja 2026. Trenutni ugovor ističe na kraju 2024. Iako performanse crvenog bolida trenutno nisu na očekivanom nivou, Leclerc očigledno veruje u projekat i smatra da su uslovi odgovarajući za ostvarenje njegovog velikog sna – da bude svetski šampion sa Ferrarijem“, piše Turini.

Leclerc je do sada u Ferrariju ostvario dve pobede 2019. i osvojio je ukupno devet pol-pozicija, od čega su dve ostvarene ove godine.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar