Tračevi i špekulacije

Liberty Media prodaje Formulu 1 Saudijcima?

Formula 1 bi prema najnovijim glasinama mogla uskoro da promeni vlasnika.

Američka korporacija Liberty Media je 2017. kupila Formula 1 grupu od Bernie Ecclestonea, koji je do tog momenta rukovodio sportom 40 godina.

Međutim, sada švajcarski Blick prenosi da Amerikanci polako gube interesovanje i da planiraju prodaju Formule 1 Saudijcima.

Blick predviđa da bi takva promena verovatno dovela do još više trka na Blisko Istoku i u Aziji. Zbog problema sa pandemijom koronavirusa smo ove godine već imali dosta pomeranja u kalendaru i sve su veće šanse da će se poslednje tri trke sezone voziti baš na Bliskom Istoku.

VN Bahreina

Trke u Saudijskoj Arabiji i Abu Dabiju su već potvrđene, a očekuje se da im se uskoro pridruži i VN Katara.

Predsezonska testiranja su se ove godine održavala u Bahreinu, a ova zemlja je prošle godine bila domaćin dve trke.

Blick još piše da su Saudijci već na vratima kod Amerikanaca sa koferima punim para. Oni podsećaju da se Formula 1 već sada sve više seli iz Evrope u Aziju zbog finansijskih razloga, pa se tako recimo više ne održavaju trke na Nirburgringu i Hokenhajmu.

Start VN Španije 2021.
Start VN Španije 2021.

Ono što se takođe navodi u tekstu je da Liberty Media nije implementirala mnoge bitne promene od kada su preuzeli Formulu 1. Jedino što su uradili je da su eliminisali devojke na gridu i promenili satnicu.

Chase Carey, koji je vodio Formulu 1 od odlaska Ecclestonea do kraja prošle godine je govorio kako bi svaki trkački vikend trebalo da bude kao Super Bowl, ali taj koncept nikada nije zaživeo.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar