Trke i testiranja

Marko: Nećemo se spuštati na Mercedesov nivo

Dr. Helmut Marko

Red Bullov savetnik se još uvek nije smirio nakon jučerašnje trke.

Helmut Marko je besan na Lewisa Hamiltona i Mercedes nakon kontakta koji je svetski šampion imao sa njegovim vozačem u prvom krugu trke.

On se pre svega osvrnuo na Verstappenovo zdravlje.

„Max se vratio u Monte Carlo i radi sa svojim fizioterapeutom. Još uvek se žali na ukočen vrat, ali je pored toga sve u redu. Ja bih posle onakvog udesa pomislio da neće moći da se kreće par dana. To je bio udarac od 51G. To nije za zezanje. To što je preživeo samo pokazuje kako je dobro fizički pripremljen“, izjavio je Marko.

On je juče rekao da bi Hamilton trebalo da bude suspendovan sa sledeće trke i još uvek podržava takvu ideju, ali je mala verovatnoća da će se to i dogoditi.

„Za to bi bili neophodni novi dokazi. Ipak, svi smo videli šta se dogodilo. Pitam se šta još više neko treba da zgreši kako bi dobio suspenziju. Ipak, mi se nećemo spuštati na Mercedesov nivo i tražiti osvetu ili druge gluposti“, dodao je Marko.

Red Bull juče nije osvojio ni bod pa je sada njihova prednost u šampionatu konstruktora ispred Mercedesa samo četiri poena.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

4 Komentara

  • kako se brzo zaboravlja sta je Max na startovima trka radio Rajkonenu, Fetelu u tadasnjem Ferariju pa cak i Hamiltonu, to se baca u vodu a vazno je samo sad i sad. U ostalom, sam pocetak trke je pokazao da se Hamilton u nekoliko krivina pre incidenta povlacio i ako je bio u “ravni”, tako da RedBuljovci treba da se pokriju usima.

  • Hamilton je kralj. Vozi covek rastura. Za incident nije uopste kriv to je bio cist trkacki incident u zaru borbe. Ako se vratimo unazad maks je stalno bio preagresivan i gurao sve ispred sebe , nasilno . Onda sta je to nego nasilno oslobaganje protivnika. To je hamilton sve trpeo i propustao ga, ali dosta je sad kada i hamilton postaje agresivan nekome to nevalja e tu niste u pravu jer je on borac i najbolji u F 1. Pozz

Ostavite komentar