Marko ljut zbog brisanja Verstappenovog kruga, FIA dala objašnjenje

Lars Baron/Getty Images/redbullcontentpool.com

Savetnik Red Bulla nije bio zadovoljan oduzimanjem najbržeg kruga svom vozaču.

Helmu Marko izjavio je posle VN Portugala da je ovo treći put kako su njegovi vozači na neki način prevareni u toku ove sezone. Ipak, oni su znali da staza Portimao više odgovara Mercedesu.

“Ovo je Mercedesova staza. Moramo da poradimo na tome.” kazao je Marko za Sky Sports Germany. “Nismo imali dovoljno tempa da pobedimo ovde. Ali takođe, imali smo i pravilo ograničenje staze. Prvo smo izgubili pobedu u Bahreinu, onda i najbrži krug u Portugalu kao i pol poziciju ovde. Sve su to dobre stvari. Nadam se da je ovo kraj.”

Marku još nije jasno kako sudije nisu kaznile Norrisa, koji je prema njegovim rečima bio van staze kada je obišao Pereza.

“On je bio van staze sa sva četiri točka i tu se ništa nije desilo. Ova pravilo onda nije merodavno ako se ne primenjuje kako treba.” dodao je Austrijanac.

FIA je na ovu situaciju dala objašnjenje

Michael Masi stoji 100% iza svojih odluka koje su donešene na VN Portugala a među njima je i oduzimanje najbržeg kruga od Maxa Verstappena pa je tako dodatni bod pripao Valtteriju Bottasu. Prema direktoru trke Max Verstappen je stekao veliku prednost na 14. krivini kada je prošao van granica staze.

“Vozačima je rečeno da ukoliko steknu bilo kakvu prednost prelazeći preko ivičnjaka, da li obilazili bolide ili postavili najbrži mini sektor, mi ćemo da pregledamo ovu situaciju. Tako smo pogledali i videli da je Max bio jasno vam staze i imao najbrži mini sekotr i zbog toga smo mu oduzeli jedan poen za najbrži krug.” kazao je Masi.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar